GLi Yhtiöt kompensoi toimintansa päästöjä

 

 

Mukana ilmastotalkoissa: kompensoimme päästöjämme rakentamalla hiilinieluja

 

GLi Yhtiöiden arvoihin lukeutuvat vastuullisuus ja ympäristön huomioiminen. Olemme huolissamme ympäristöstä ja tiedostamme toimialaamme liittyvät haasteet, jotka ovat kytköksissä ympäristön hyvinvointiin. Vuoden 2019 aikana olemme hyvittäneet toimintamme hiilijalanjälkeä osallistumalla puuntaimien istutukseen Afrikassa.

 

GLi Yhtiöt on tähän mennessä istuttanut yhteensä 1 000 puuntainta Afrikan metsittämiseen ja hiilinielujen rakentamiseen. Ensimmäiset 500 puuntainta istutettiin yrityksellemme nimikoituna Kenian Ouygisiin maaliskuussa 2019 ja tänä syksynä ne saivat seurakseen toiset 500 istutettua puuntainta.

 

Matkallamme kohti pienempää hiilijalanjälkeä on ollut kumppanina pirkanmaalainen Shadeshares. Puuntaimien istutukseen ja hoitoon osallistuvat projektin organisoijan Shadesharesin lisäksi myös Kenya Forestry ja muita paikallisia toimijoita, joille on projektin myötä voitu tarjota työtä.

 

Suuria muutoksia ei saada aikaiseksi ilman suuria tavoitteita

 

Päästöjen kompensoinnin lisäksi haluamme luonnollisesti haastaa myös omia toimintatapojamme. Olemmekin asettaneet muutoksen aikaansaamiseksi itsellemme kunnianhimoiset tavoitteet:

 

Vuonna 2020: Vähennämme päästöjämme 10 %

Vuonna 2030: Voimme toimia 100 % hiilineutraalisti

 

Meidän alallamme tärkein ja oikeastaan jo jokaisen toimijan toteutettavissa oleva ilmastoteko on ajaa kuljetukset aina täydellä kuormalla. Yrityksessämme on otettu tietyt luvut jokapäiväiseen seurantaan ja erityishuomiota kiinnitämmekin esimerkiksi polttoaineen kulutukseen ja tyhjäkäynnin määrään. Aktiivisen seurannan ja välittömän puuttumisen myötä pystymme minimoimaan kuljetuksiimme liittyvää tyhjäkäynnin määrän ja kaluston tyhjänä ajon.

 

Tuomalla omat tavoitteemme julki, haluamme haastaa muutkin oman liiketoimintansa vaikutuksia ympäristöllemme vielä miettivät yritykset etsimään konkreettisia keinoja ympäristöstämme huolehtimiseksi.

 

Lisätiedot:

GLi Yhtiöt: toimitusjohtaja Kristian Lella, kristian.lella@gli.fi

Shadeshares: Sari Kanti-Paul, sari.kanti-paul@shadeshares.com

 

GLi Yhtiot puunistustus